Begin maart gaat de eerste paal de grond in van de Cirkeldis, de grootkeuken van De Zorgcirkel, een organisatie voor verpleging, verzorging en thuiszorg en voor huishoudelijke hulp. Het gebouw krijgt een oppervlakte van in totaal 2.200 m2 (parterre en verdieping). De oplevering van het nieuwe pand wordt verwacht in het najaar van 2013. De nieuwbouw wordt gerealiseerd door de KBK Bouwgroep uit Volendam, de installatietechniek is van Schermer Installatietechniek uit Hoorn en CasSombroek uit Volendam. Architect is Jan Koelink van Royal Haskoning-DHV.

Vanzelfsprekende keus voor Baanstee-Noord
De keus voor Baanstee-Noord als nieuwe locatie voor de grootkeuken was volgens de Zorgcirkel vrij vanzelfsprekend. De onderneming heeft haar ‘roots’ liggen in Purmerend en wil bovendien een bijdrage leveren aan het behoud van de werkgelegenheid in de regio.

Duurzaamheid voorop
Baanstee-Noord, heeft als uitgangspunt ‘duurzaamheid’, en dat was nog een belangrijke reden voor deze vestiging van De Zorgcirkel. De onderneming stelt dat “duurzaam ondernemen past bij een bedrijf van deze tijd. Vandaar onze de keuze voor Baanstee-Noord.”

large_cirkeldis3b_0