Het streven is nog steeds dat na de zomervakantie van 2012 de eerste ondernemer gaat bouwen op Baanstee-Noord. Dat betekent dat er nu echt gebouwen gaan verrijzen in het gebied. Projectleider van de gemeente, Peter de Lange, is blij dat het project nu de volgende fase in gaat.

”Ik ben trots op waar we nu staan. De afgelopen jaren is er hard gewerkt en het is nu tijd om de vruchten te plukken van die inspanningen.”

Na de zomer wordt de eerste paal geslagen, is dat het einde van een tijdperk voor jou?
“We hebben de grootste hobbels genomen. Het bestemmingsplan is voor elkaar en de grond is nu ook grotendeels bouwrijp. Het bouwrijp maken zie ik ook als aparte fase. Je merkt aan alles dat we nu klaar zijn voor ontwikkeling. Als projectleider heb ik niet veel grote dingen meer te doen.”

Waarop ben je trots?
“Ik ben trots op het feit dat keuzes die we gemaakt hebben goed vallen bij de buitenwereld. Ondernemers waarderen het Q-team (het team dat ondernemers ondersteunt bij ontwikkeling) en de richting die we hebben gekozen. Ook zij zien dat dit een geweldig mooi bedrijvenpark gaat worden. De professionele manier waarop wij onze klanten, ondernemers kunnen begeleiden is een echte meerwaarde. Daarnaast vind ik het gewoon een enorm mooi plan met een mooie groene inrichting.”

Waar ben je nu nog druk mee?
“We zijn nu druk in gesprek met ondernemers. Ook al hebben we de tijd tegen, we zijn met voldoende ondernemers in gesprek. Dat zegt ook wel wat over de potentie van Baanstee-Noord.”

Wat kunnen we in de komende tijd verwachten?
“De komende tijd wordt best spannend. De tijdelijke wegenstructuur wordt aangelegd. Dat betekent dat er asfalt komt op de belangrijkste hoofdroute, de boog en de middenweg (zie kaartje gebied), met uitzondering van het noordwestelijke deel.
We gaan aan de slag met de ontsluiting naar Kwadijk (Kwadijkerbrug). Deze sluiten we af voor doorgaand verkeer. Straks kunnen alleen tractoren, bussen en langzaam verkeer over de brug. We gaan overleggen met de bewoners daar hoe we dat het best kunnen doen.

Daarnaast komt het slaan van de eerste paal snel dichterbij. Dat is een moment waar ik als projectleider erg naar uit kijk.”

Projectleider Peter de Lange