Maandag 29 mei 2017 was het zover: groothandel Sligro opende haar deuren aan de Polderweg 1 in Purmerend. Daarmee is bedrijventerrein Baanstee Noord wederom een bijzondere gebruiker rijker. 

De bouw van het gloednieuwe pand ging verrassend snel: slechts zeven maanden na het slaan van de eerste paal kon er al geproost worden. Met een druk op een rode knop openden enkele gasten, waaronder wethouder Harry Rotgans de nieuwe vestiging van Sligro in Purmerend. Hiermee was de vijftigste vestiging van Sligro een feit.

Directeur Willem-Jan Strijbosch van Sligro: “Purmerend stond al langer op ons verlanglijstje vanwege de omvang en schaalgrootte van het bedrijfsleven en horeca in de stad. Dat maakt een eigen vestiging in de stad zinvol. Bedrijventerrein Baanstee Noord bood ons een mooie kans door te pakken. De nieuwe vestiging is veel beter bereikbaar dan onze vestiging aan de Wagenweg.”  Sligro kreeg begin 2016 vaste voet aan de grond in Purmerend door de overname van De Kweker aan de Wagenweg. Op 24 oktober vorig jaar werd de eerste paal geslagen voor een pand van ruim 9000 m2 op bedrijventerrein Baanstee-Noord.

Zelfbedieningsgroothandel

Het fonkelnieuwe filiaal is een zelfbedieningsgroothandel en bedient horecaondernemers uit de hele regio, van Zaandam en alles wat rechts van de A7 ligt, tot Medemblik aan toe.

De nieuwe vestiging heeft maar liefst 6.500 m2 vloeroppervlak op de begane grond en 3.200 m2 op de eerste verdieping, met een volledig assortiment van zo’n 45.000 artikelen. Frituurvet, exclusieve hammen of trendy servies. Bij Sligro-De Kweker Purmerend vind je alles voor de foodprofessional en het MKB. Sligro biedt een enorm aanbod dagverse en regionale producten. Het beste vlees, wild en gevogelte, visproducten en AGF, geleverd vanuit verspartners of rechtstreeks vanuit versmarkt Rungis (Parijs).

(Foto PRO Purmerend)