Purmerend, 14 juni 2018

– PERSBERICHT –

Groeiende bedrijvigheid op Baanstee Noord

Ondernemers vallen voor zichtlocaties en bereikbaarheid

Er wordt volop gebouwd op bedrijventerrein Baanstee Noord. Het terrein aan de noordkant van Purmerend trekt steeds meer nieuwe bedrijven aan. Ondernemers durven weer aan groei te denken en plannen te maken. De eerste pioniers op Baanstee Noord doen inmiddels goede zaken, mede dankzij de gunstige ligging en uitstraling van het terrein. Nico Molenaar van Sligro: ‘Sinds de opening van onze nieuwe vestiging hebben we er veel nieuwe klanten bij.’

Gunstige ligging
De groeiende belangstelling is volgens Angélique van Hienen, acquisiteur van de gemeente Purmerend, niet alleen een gevolg van de aantrekkende economie. ‘Bedrijven komen af op de gunstige ligging en uitstekende bereikbaarheid van Baanstee Noord. Dichtbij Amsterdam, Schiphol en Alkmaar en direct aan de N244 bij afslag 6 van de rijksweg A7. De economische potentie van het terrein is daardoor groot.’ Ook de verbreding van de N244 en andere infrastructurele investeringen dragen hieraan bij. Ondernemers kunnen vanuit Baanstee Noord de hele regio bedienen: van Edam/Volendam, Beemster en Alkmaar tot aan Waterland en Amsterdam.

Zichtlocaties op maat
Behalve de strategische ligging zijn de kavels in overleg aan te passen naar een gewenst formaat, licht Van Hienen toe. ‘Dat maakt Purmerend een aantrekkelijk alternatief voor het vaak gewilde Amsterdam. Bovendien is Baanstee Noord het enige beschikbare bedrijventerrein voor nieuwbouw in Purmerend en in de regio. Voor wie belangstelling heeft: er zijn nog kavels beschikbaar op zichtlocaties langs de doorgaande weg Purmerend/Volendam.’

Volop bedrijvigheid
Ondernemers die zich afgelopen jaar op het bedrijventerrein vestigden, zijn Mercuur Bouw, autobedrijf Heron en horecagroothandel Sligro. ‘Op dit moment zijn diverse bedrijven aan het bouwen, waaronder Havik Beheer en Autobedrijf Peter Ursum, en er lopen diverse bouwaanvragen,’ aldus Van Hienen. ‘Er is veel interesse, vooral van bedrijven uit de logistiek, de maakindustrie en transportsector, automotive en food.’

Naast alle bouwactiviteiten van de ondernemers, is de gemeente in het voorjaar begonnen met de aanleg van de definitieve wegen en inrichting van de openbare ruimte.

‘Ik zou geen betere locatie weten’
Volgens directeur Frank Klukhuhn van Mercuur Bouw onderscheidt Baanstee Noord zich door een hoogwaardige uitstraling met veel groen. ‘Hier wilden we ons eigen gebouw bouwen. Voor een bouwbedrijf is dat toch je visitekaartje: je laat zo zien wat je kan.’ Vestigingsmanager Danny Koster van Heron ziet een mooie toekomst voor zijn vestiging, als showroom voor de hele regio. Ook vestigingsdirecteur Nico Molenaar van Sligro is enthousiast. ‘Onze klanten komen hier graag. Ik zou geen betere locatie weten.’

Persoonlijk en professioneel
Vanuit de gemeente begeleiden twee teams van professionals de ondernemers die zich willen vestigen op Baanstee Noord. Peter de Lange, projectmanager Baanstee Noord: ‘We adviseren bedrijven over vergunningen en subsidies. Ook denken we mee over de optimale locatie, het ontwerp en duurzame maatregelen tijdens de bouw. Waar mogelijk nemen we werk voor ze uit handen, zodat ze zich vooral bezig kunnen houden met ondernemen.’ Ook geeft de gemeente een legeskorting en adviezen over fiscale voordelen als ondernemers kiezen voor duurzaam bouwen.

Online kavelkaart met beschikbare locaties
Voor meer informatie kunnen ondernemers terecht op www.baansteenoord.nl. Deze bevat een digitale kavelkaart met het actuele aanbod: welke kavels zijn nog vrij en in welke prijs- en milieucategorie. Ondernemers die op zoek zijn kunnen contact opnemen met het projectteam via 0299 452 039 of mailen naar baansteenoord@purmerend.nl.

Baanstee Noord Werkt!
Een goede locatie is het halve werk. Baanstee Noord is het meest ondernemende bedrijventerrein van Noord-Holland. Pal aan de A7 (afslag 6), dichtbij klanten in de buurt en vlak bij Amsterdam.
Hier pak je de ruimte om te ondernemen. Met een kavel op maat en persoonlijk ondersteuning. Voor een vliegende start. Vraag Heron Auto BV, Sligro, Triple Showtechniek en Taxi Ruiter maar. Zij gingen je voor. 

——————————————————————————————————-

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Angélique van Hienen, Bedrijfshuisvestingsadviseur gemeente Purmerend. Tel. 0299 452 039, e-mail: a.v.hienen@purmerend.nl.