Ondernemers

Weten over hoe Purmerend werkt voor ondernemers? Wat de mogelijkheden zijn en hoe het ze vergaat? We laten ze zelf aan het woord. De eerste vestigers, die al neergestreken zijn op het nieuwe industrieterrein.

Holland Mechanics

Wouter en Maarten van Doornik

“‘Voor technisch personeel zijn we een aantrekkelijke werkgever. Op Baanstee Noord willen we meer zichtbaar maken wat we als bedrijf doen, zodat ook nieuw personeel ons kan vinden.”

Regelmatig fietsen Wouter en Maarten van Doornik op de e-bike vanuit Waterland naar hun werk in De Koog. De broers vormen de tweekoppige directie van machinefabriek Holland Mechanics in Purmerend. Wereldmarktleider in oplossingen voor frame, wiel, vork tot assemblage van de fiets.

Stupin & Compier bv

de heer F. van de Berg

“‘Het gebouw is bovendien duurzaam en zelfvoorzienend, dat vinden we belangrijk. De isolatie voldoet aan de hoogste norm. En op het dak staan drie warmtepompen en zonnepanelen.”

Compier BV onderhoud en afbouw en Stupin BV keukens, afbouw en totaaltechniek zijn sinds deze zomer gevestigd op Baanstee Noord. Vanaf hier gaan alle vaklieden van Compier en Stupin dagelijks op pad naar klanten in de regio. ‘Als het moet staan we binnen een half uur voor de deur.’

Knook AGF

Theo Knook, eigenaar

“‘Met onze nieuwe productiehal zijn we klaar voor de toekomst. Het nieuwe pand is 5x zo groot als waar we nu zitten. Behalve groeien, willen we onze bestaande klanten goed bedienen. Wij zijn er in ieder geval klaar voor.”

Knook AGF begon met de verkoop van aardappels in Wijdewormer. Vanaf 1984 levert het familiebedrijf ook groente en fruit, de laatste 20 jaar alles panklaar en gesneden voor grootverbruik. Dit jaar krijgt Knook een nieuwe vestiging op Baanstee Noord. Ideaal, vindt eigenaar Theo Knook: ‘Zo blijven we dichtbij bestaande klanten én personeel uit de regio.’

Louwman Groep

Daniel le Brun, asset manager

“Hier zitten we centraal en oeen mooie zichtlocatie aan een doorgaande weg

De keuze was: het bestaande gebouw aanpassen of zelfbouwen op een nieuwbouwlocatie. Het huidige pand aan de Voltastraat waar ooit het Purmerendse bedrijf Compier zat, is ondertussen behoorlijk gedateerd en te klein. Bovendien gelden nu andere eisen voor Toyota en Suzuki vestigingen met betrekking tot uitstraling en aankleding dan voorheen. Dat vertelt Daniel Le Brun, asset manager en beheerder van de vastgoedportefeuille bij Louwman. 

Van Mossel Automotive

Martijn de Bakker, algemeen directeur

“We kijken vol vertrouwen naar de toekomst”

Meer bieden dan de klant verwacht. Van Mossel Automotive doet er alles aan om dit waar te maken. Ook straks in het splinternieuwe pand voor de Peugeot- en Citroenvestiging op Baanstee Noord. ‘Hier kunnen wij onze klanten nóg beter van dienst zijn.’

Caravancentrum Waterland

Jan van Zon, eigenaar

“Op Baanstee Noord hebben we de ruimte om klanten goed te ontvangen”

Voorbereiding, doorzetten en dan knallen. Het verhaal van Jan van Zon, eigenaar van Caravancentrum Waterland. Sinds dit jaar is het bedrijf te vinden op Baanstee Noord. Met begeleiding van de gemeente Purmerend, is het gelukt om een duurzaam pand neer te zetten. Door een crisis had de verhuizing van het bedrijf wat voeten in de aarde. De gemeente Purmerend hield het contact echter warm, en dat hielp uiteindelijk met de verhuizing naar het nieuwe pand.  

Carwash4All

Robin Gerhards, eigenaar

“Al mijn klanten zitten hier op loopafstand”

Met de begeleiding van de gemeente Purmerend, vond Robin Gerhards de juiste kavel op Baanstee Noord. Carwash4all beschikt op Baanstee Noord over een 40 meter lange wasstraat met 11 meter inrijbocht.

Sterq Wood Based Products

Tim de Haan en Jeroen Blok, eigenaren

“Baanstee Noord werkt voor ons!”

Een magazijn met de uitstraling van een houthandel. Dit gebouw met een houten structuur op Baanstee Noord is van Sterq Wood Based Products. Het bedrijf van ondernemers Tim de Haan en Jeroen Blok, is gericht op de import en export van hout- en plaatmaterialen.

Groenhart

Jurjen Groenhart, algemeen directeur

Een belangrijke stap om onze groei te kunnen blijven faciliteren.

Bijna 100 jaar geleden begon de overgrootvader van Jurjen Groenhart een ijzerwarenzaak aan de Gedempte Singelgracht in Purmerend. Inmiddels heeft het familiebedrijf 10 vestigingen in Noord-Holland en verhuist het volgend jaar naar een spiksplinternieuw pand op Baanstee Noord. 

Hesseling Vlees

Barry van Leeuwen, eigenaar-directeur

“Leuk dat er zoveel diversiteit in bedrijven is”

Een nieuwe ruimte voor een slagerij vinden, is niet eenvoudig. Met hulp van de gemeente Purmerend vond Hesseling Vlees uit Kwadijk een locatie die aan alle eisen voldoet. Sinds 2018 heeft de slagerij haar standplaats ohet nabijgelegen Baanstee Noord. 

Mercuur Bouw

Frank Klukhuhn, directeur

Hier wilden we ons eigen gebouw bouwen

We gingen voor de goede bereikbaarheid vanaf de A7.’ Mercuur Bouw heeft sinds 2015 zijn thuisbasis in Purmerend. Maar volgens Frank Klukhuhn, directeur van Mercuur Bouw, heeft Baanstee Noord meer voordelen.

Broekhuis Auto B.V.

Danny Koster, vestigingsmanager

“Een mooi terrein: dat straalt ook af op jezelf”

In oktober 2017 verhuisde Broekhuis Auto B.V. (voorheen Heron Auto BV) naar Baanstee-Noord. Autodealer van Volkswagen, SEAT, ŠKODA en Audi. Vestigingsmanager Danny Koster is razend enthousiast. Over het hypermoderne gebouw, de gunstige ligging en de goede uitstraling van het terrein.

Sligro

Nico Molenaar, vestigingsdirecteur

“Ik zou geen betere locatie weten!”

Vestigingsdirecteur Nico Molenaar werkt 23 jaar bij Sligro. Groothandel voor horeca met vestigingen door heel Nederland. Sinds mei 2017 is Sligro gevestigd in Purmerend op bedrijventerrein Baanstee Noord. ‘Een prachtlocatie en perfect bereikbaar.’

Autobedrijf Peter Ursem BV

Peter Ursem, directeur

“Bouwen is voor ons de beste optie!”

Op dit moment staan Peter Ursem en Sandor Peet van Autobedrijf Peter Ursem BV voor een bijzonder uitdaging. Zij willen de corporate identity van de drie automerken Hyundai, Nissan en Mitsubishi samenvoegen in één nieuw bedrijfspand waar zij bovendien als dealer hun eigen huisstijl willen integreren. Ga er maar aanstaan. Gelukkig wordt het management van Autobedrijf Peter Ursem bijgestaan door een aantal deskundige partijen. Pieter Ursem: “Zodra wij interesse toonden in een vestiging op Baanstee-Noord kwamen wij in contact met het zogenaamde Q-team van de gemeente Purmerend. Dit team, bestaande uit diverse adviseurs op het gebied van duurzaam bouwen, bouwkwaliteit, architectuur en landschap begeleidt ons gedurende het gehele project.

rb2

Dennis van Marle, managing partner

“Onze buitenlandse relaties komen graag bij ons op kantoor voor zaken!”

Dennis van Marle, Managing Partner bij rb2, vliegt de hele wereld over. “Maar als ik op ons kantoor in Purmerend kom, voel ik me altijd weer thuis!” De internationaal succesvolle internetonderneming rb2 is sinds mei vorig jaar in het monumentale gebouw ‘De Ark’ aan de Wilhelminalaan in Purmerend gevestigd. Circa honderd specialisten van rb2 werken vanuit de Purmerendse en de Chinese vestiging aan websites en webapplicaties die bestemd zijn voor grote nationale en internationale klanten waaronder T-Mobile, Nuon, Cheaptickets, PLUS Retail, Grolsch en Aegon.

Baanstee Noord werkt!

Handige downloads

Downloads en handige links
Hieronder vindt u alle plannen en informatiedocumenten die samenhangen met Baanstee Noord. Daarbij kunt u denken aan een bestemmingsplan, een beeldkwaliteit plan en het reclamebeleid van de gemeente.

Algemene informatie

Planontwikkeling en aankoop:

Documenten bestemmingsplan Baanstee Noord