Ondernemers

Weten over hoe Purmerend werkt voor ondernemers? Wat de mogelijkheden zijn en hoe het ze vergaat? We laten ze zelf aan het woord. De eerste vestigers, die al neergestreken zijn op het nieuwe industrieterrein.

Frank Klukhuhn

Directeur Mercuur Bouw

Hier wilden we ons eigen gebouw bouwen

We gingen voor de goede bereikbaarheid vanaf de A7.’ Mercuur Bouw heeft sinds 2015 zijn thuisbasis in Purmerend. Maar volgens Frank Klukhuhn, directeur van Mercuur Bouw, heeft Baanstee Noord meer voordelen.

Danny Koster

Vestigingsmanager Heron Auto B.V.

“Een mooi terrein: dat straat ook af op jezelf”

In oktober 2017 verhuisde Heron Auto B.V. naar Baanstee-Noord. Autodealer van Volkswagen, SEAT, ŠKODA en Audi. Vestigingsmanager Danny Koster is razend enthousiast. Over het hypermoderne gebouw, de gunstige ligging en de goede uitstraling van het terrein.

Nico Molenaar

Vestigingsdirecteur Sligro

“Ik zou geen betere locatie weten!”

Vestigingsdirecteur Nico Molenaar werkt 23 jaar bij Sligro. Groothandel voor horeca met vestigingen door heel Nederland. Sinds mei 2017 is Sligro gevestigd in Purmerend op bedrijventerrein Baanstee Noord. ‘Een prachtlocatie en perfect bereikbaar.’

Peter Ursem

Directeur Autobedrijf Peter Ursem BV

“Bouwen is voor ons de beste optie!”

Op dit moment staan Peter Ursem en Sandor Peet van Autobedrijf Peter Ursem BV voor een bijzonder uitdaging. Zij willen de corporate identity van de drie automerken Hyundai, Nissan en Mitsubishi samenvoegen in één nieuw bedrijfspand waar zij bovendien als dealer hun eigen huisstijl willen integreren. Ga er maar aanstaan. Gelukkig wordt het management van Autobedrijf Peter Ursem bijgestaan door een aantal deskundige partijen. Pieter Ursem: “Zodra wij interesse toonden in een vestiging op Baanstee-Noord kwamen wij in contact met het zogenaamde Q-team van de gemeente Purmerend. Dit team, bestaande uit diverse adviseurs op het gebied van duurzaam bouwen, bouwkwaliteit, architectuur en landschap begeleidt ons gedurende het gehele project.

Dennis van Marle

Managing partner rb2

“Onze buitenlandse relaties komen graag bij ons op kantoor voor zaken!”

Dennis van Marle, Managing Partner bij rb2, vliegt de hele wereld over. “Maar als ik op ons kantoor in Purmerend kom, voel ik me altijd weer thuis!” De internationaal succesvolle internetonderneming rb2 is sinds mei vorig jaar in het monumentale gebouw ‘De Ark’ aan de Wilhelminalaan in Purmerend gevestigd. Circa honderd specialisten van rb2 werken vanuit de Purmerendse en de Chinese vestiging aan websites en webapplicaties die bestemd zijn voor grote nationale en internationale klanten waaronder T-Mobile, Nuon, Cheaptickets, PLUS Retail, Grolsch en Aegon.