Donderdag 7 maart is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van de grootkeuken van De Zorgcirkel: Cirkeldis. Met de nieuwbouw is de eerste vestiging van een onderneming op Baanstee-Noord een feit.

Onder applaus van een grote groep genodigden was het de eer aan wethouder Berent Daan van de gemeente Purmerend en Ronald Sonnevelt, kok van de Cirkeldis, om de eerste paal van de nieuwbouw te slaan. Na dit officiële gedeelte van het programma vertrok men per touringcar naar de vestiging van sociaal werkvoorzieningsbedrijf BaanStede, alwaar het gezelschap welkom werd geheten door gastheer en directeur Frank Verheul.

Belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid van Purmerend
Volgens wethouder Daan die de aanwezigen toesprak, is er ondanks de economisch moeilijke omstandigheden gezonde belangstelling voor het bedrijvenpark. Naar verwachting zullen dit jaar nog enkele ondernemers het voorbeeld van de Cirkeldis volgen. Maarten de Vries, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Zorgcirkel Cirkeldis, zei dat de vestiging van de grootkeuken een belangrijke bijdrage levert aan de werkgelegenheid van Purmerend.

Aandacht aan energiebesparende toepassingen
In de nieuwe grootkeuken van de Zorgcirkel worden straks de maaltijden bereid voor bijna alle vestigingen van de Zorgcirkel. De nieuwe keuken wordt bijna twee keer zo groot, voldoet aan de strenge eisen voor hygiëne en is ingericht met de nieuwste en meest geavanceerde apparatuur. Indachtig het concept van Baanstee-Noord als duurzaam bedrijvenpark, wordt bij de bouw van de Cirkeldis veel aandacht besteed aan energiebesparende toepassingen. Naar verwachting wordt de nieuwe keuken eind september opgeleverd.
Kijk voor meer informatie op www.zorgcirkel.com

(foto: Evert Ruis)