Cirkeldis, de grootkeuken van De Zorgcirkel is op 1 december 2013 van start gegaan op het bedrijventerrein Baanstee-Noord in Purmerend. Het nieuwe pand is met ongeveer 2000 vierkante meter 3 keer zo groot als het voormalige pand. De keukenprinsen en -prinsessen van Cirkeldis maken er inmiddels zo’n 1900 maaltijden per dag…

In de nieuwe grootkeuken van De Zorgcirkel worden de maaltijden door de keukenprinsen en -prinsessen van Cirkeldis bereid voor vrijwel alle vestigingen van De Zorgcirkel. De nieuwe keuken voldoet aan de strengste eisen voor hygiëne en is ingericht met de nieuwste en meest geavanceerde apparatuur.

Zorgcirkel in bedrijf2

“We zijn echt enorm blij met ons nieuwe pand. Het is super, kan niet anders zeggen. We zijn als eerste bedrijf op Baanstee-Noord inmiddels in bedrijf en in maart volgt nog een officiële en feestelijke opening”. Aan het woord is Ronald van Scheijndel, manager Cirkeldis en Horeca. Hij is vanuit zijn functie betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe centrale keuken van De Zorgcirkel op Baanstee-Noord. “Ik ben echt trots op wat we hier doen. Er werken hier ongeveer 35 collega’s vol enthousiasme aan onze producten. Ze werken in verschillende keukenruimtes, maar ook bij de ontvangst van goederen en in het logistieke vervoer. Onze productiekeuken produceert dagelijks kakelverse en ambachtelijke maaltijden en levert deze aan de 27 vestigingen van De Zorgcirkel. We doen het voor de klant en dragen op onze manier bij aan een goede gezondheid van onze senioren. Dat vind ik belangrijk. We blijven dan ook echt weg bij de gaarkeukens. Ambachtelijk is bij ons ook echt ambachtelijk. Punt. Daarbij houden we rekening met de wensen van onze senioren. Want in Purmerend eten ze anders dan in Volendam.”

Centrale ligging
Fred Koelmans, projectmanager Vastgoed bij De Zorgcirkel schuift aan. “De locatie op dit bedrijventerrein is voor ons ideaal. Het is de meest centrale plek voor onze dienstverlening, mede vanwege de goede verbindingen met Alkmaar en Volendam. We zitten nu centraal in een gebied waar de vestigingen van De Zorgcirkel prominent aanwezig zijn”, aldus Koelmans. “Daarbij zijn we ooit in Purmerend begonnen, dus we hebben ook veel met de stad. Ook voor ons personeel, veelal wonend in de nabije omgeving, is het prettig dat we in Purmerend zijn gebleven. Bovendien was nieuwbouw de beste keuze. We konden helemaal opnieuw beginnen door op een leeg vel te beginnen met tekenen. Het productieproces van onze keuken stond hierbij centraal en vormde de onderlegger voor het nieuwe pand.”

Voorspoedige bouw
Op 7 maart 2013 verdween de eerste paal in de grond. Al na amper 8 maanden werd het gebouw opgeleverd. “Ongekend snel”, beaamt Koelmans. “Een goede voorbereiding is daarbij essentieel, net als de communicatie met je stakeholders en partners, zoals de gemeente. Die samenwerking verliep prima. Je moet echt aan alles denken. Zo moest bijvoorbeeld de verlichting in de openbare ruimte rondom ons bedrijf wel tijdig klaar zijn, want ik wil onze medewerkers natuurlijk niet in het donker op de fiets naar huis sturen.” Koelmans spreekt de hoop uit dat hij snel buren krijgt. “Natuurlijk, je wilt dat nog meer bedrijven zich vestigen. Ik begrijp dat De Zilvermijn 2 gebouwen naast ons gaat realiseren en dat de gemeente in gesprek is met meerdere partijen. Dat is positief en ik heet iedereen van harte welkom!”

Toekomst
In de bouwplannen is al rekening gehouden met een eventuele groei in de vorm van een extra verdieping. “Dat is nodig als we boven de 2500 maaltijden per dag uitgroeien. En dat is best realistisch”, kijkt Van Scheijndel lachend in zijn glazen bol.