Woensdag 6 juni is de eerste paal geslagen voor het nieuwe pand van Caravan Centrum Waterland. Een self supporting gebouw met een vloeroppervlakte van 6.500 m2 verdeeld over twee verdiepingen op een kavel van 1,2 ha groot. Op 1 maart 2019 gaan de deuren open. 

Duurzaam en self supporting gebouw
Naar eigen zeggen is dit het meest duurzame gebouw van Baanstee Noord. Er is hoog ingezet op duurzaamheid en daarop ook gescoord met een GPR van 87%. Met onder andere zonnepanelen op het dak, energetische verlichting met LED, goede gevel- en vloerisolatie en een waterfiltersysteem waardoor hemelwater wordt gebruikt in de ‘wasstraat’ voor de caravans. Daarvoor komt een overdekte wasplaats, zodat ook ‘s winters caravans gewassen kunnen worden. 

De vorm van het gebouw is vierkant met afgeronde hoeken en met een antraciete uitstraling. En alles wordt geregeld op hetzelfde terrein: de opslag, wassen, werkplaats en reparatie, de showroom en de winkel. 

“Al vanaf het begin van Baanstee Noord is de wens er om Caravan Centrum Waterland daar te vestigen, nu is het er dan toch écht van gekomen.” – Jan van Zon, Caravan Centrum Waterland 

Caravan Centrum Waterland
Caravan Centrum Waterland is een familiebedrijf wat van vader op zoon wordt overgenomen. Je kunt er terecht voor nieuwe en gebruikte caravans, vouwwagens en kampeerwagens, voor- en kruiptenten, e-vouwfietsen en accessoires. Maar ook voor reparatie, opslag, klaarmaken van de nieuwe caravan of schadeherstel kun je hier terecht. Alles bevindt zich onder 1 dak. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Caravan Centrum Waterland. 

Benieuwd naar de voortgang? Caravan Centrum Waterland wordt ontwikkeld aan de Polderweg 18. Vanaf de N244 is het pand straks goed te zien.

Het architectonische ontwerp en de bouw wordt verzorgd door EWP. Kees Koning is de projectarchitect.