Purmerend

hollands-als-haring

Centraal in regio Waterland
Handel en industrie zijn altijd al de motor achter Purmerend geweest. De stad begon ooit als een kleine handelsnederzetting van vissers en schippers aan het einde van het water de Purmer. In de Middeleeuwen groeide het uit tot een centrum van handel en nijverheid tussen de droogmakerijen, met een levendige kleinschalige industrie. Het moderne Purmerend is geliefd bij forenzen en is ook als vestigingsplaats steeds meer in trek.
 

ondernemingsklimaat

Handel en (online) dienstverlening
Vanouds hebben in Purmerend handelsbedrijven en zakelijke dienstverleners een sterk profiel. In deze sectoren is de afgelopen jaren de grootste groei geweest, met daarnaast een gestage groei in het aantal online ondernemingen en kleine startende ondernemers. Voor een deel is de groei te verklaren door de ligging ten opzichte van de andere steden in Noord Holland. Op dit moment is vooral de voorzieningensector sterk vertegenwoordigd.

 

werkers

Unieke bevolkingsmix
Als geliefde woonplaats van forenzen voor de regio Amsterdam heeft Purmerend een uitstekende beroepsbevolking in huis gekregen. De gemeente zet dan ook sterk in op de functie als werkgemeente, omdat er plaatselijk veel, goed opgeleide en gemotiveerde arbeidskrachten beschikbaar zijn. In het kader van deze politieke ontwikkeling ondersteunt de gemeente ondernemers die Purmerend in gedachten hebben als vestigingsplaats.
 

verrassend

Voorzieningenniveau
Voor een stad die op maar 20 minuten van Amsterdam ligt heeft Purmerend een verrassend breed aanbod van leuke winkels en goede restaurants, met een groot overdekt winkelcentrum in het centrum. Ook op cultureel gebied heeft  Purmerend een rijk aanbod, met verschillende theaters, podia, kunstencentra en musea.